Nela Pocisková uviedla do života štúdiový album Cesta

07.10.2024 Bratislava

Bratislava 7. októbra (TASR) - Speváčka a herečka Nela Pocisková uviedla do života štúdiový album Cesta. Novinku pokrstila v piatok (4. 10.) v bratislavskom Stars Auditoriu, kde naživo predstavila niekoľko piesní a oslávila aj 34. narodeniny. Za krstnú mamu si vybrala kolegyňu Celeste Buckingham, ktorá Nelinu autorskú druhotinu pokrstila vodou. TASR o tom informovala PR manažérka Janka Marczellová.

"Ťažko sa opisuje, čo som prežívala. V piatok som tam totiž nestála ako herečka, muzikálová speváčka. Nebolo to predstavenie ani cover nejakého hitu. Stála som tam ako Nela, bez toho, aby mi ktokoľvek hovoril, čo mám robiť. Bol a stále je to pre mňa extrémne oslobodzujúci pocit. Je to niečo 'moje' a už mi to nikto nikdy nevezme," opísala Pocisková pocity z predstavenia albumu najbližším. "Celý album je naozaj kus odvedenej práce a najmä mojej práce od A do Z. Som na seba pyšná a šťastná, že som to mohla zažiť, lebo je to niečo úplne iné ako hrať akúkoľvek postavu," dodala.

Novinka obsahuje 14 piesní rôznych žánrov a hudobných chutí. Štyri z nich Nela predstavila so svojou skupinou i naživo. Súčasťou albumu je aj pieseň Dnes je to o mne, videoklip k nej videli hostia na krste v predpremiére. Pieseň zložil Maxo Mikloš, o textové autorstvo sa Nela delí so Sašou Okálovou. "Pieseň vznikla po našej spoločnej chatovačke s Majselfom, so Saškou a s Maxom, kde som viac spoznala jeho tvorbu a hudbu a povedali sme si, že musíme vytvoriť EP. Táto skladba mala byť pôvodne jeho súčasťou a vyjsť na jar, ale chcela som aj aktuálny album, ako moju cestu, uzavrieť hudbou, ktorá je mi najbližšia," vysvetľuje Pocisková.

V piesni podľa nej cítiť silu ženy. "Je to Woman Power. Mnohým z nás sa niekedy stalo, že riešila partnera, ktorý si ju trochu nevážil, a táto skladba je o tom, že už je nad vecou, že si váži samu seba, že sa cíti dobre. Ale aj o tom, že si druhá strana väčšinou uvedomí, čo mala, až keď o to príde," dodáva k myšlienke piesne, s ktorou korešponduje i farebný videoklip. Pocisková v ňom ukáže niekoľko verzií samej seba.

Album Cesta predstaví na koncertnom miniturné, s ktorým v decembri zavíta do Prešova, Košíc, Bratislavy a Tatranskej Lomnice.
 

Vyberte región

mark